Første skoledag, og hverdagen er offisielt i gang. Kaldt om morgenen, varmt midt på dagen. Det går mot høst med stormskritt (hurra), og hos den lokal grønnsakshandleren, Juels 33 Kolonial, var det masse kantareller å få kjøpt i dag.
Jeg hadde fremdeles en stor (litt slapp) blomkål i grønnsaksskuffen, så den måtte sporenstreks brukes opp. Men blomkål alene metter ikke en hel famile. For å tilføre litt mer proteiner og fylde, så man blir god og mett, brukte jeg også en hel boks kikerter.

Og for å gjøre det hele litt spennende, laget jeg grønnkålchips. Da kan man knuse noen blader over polentaen for smak og pynt, og spise resten som snacks ved siden av. Plutselig blir det et helskandinavisk måltid med litt fres over. Proppfullt av sunne saker dessuten! Det hele går veldig kjapt og greit å tilberede, alt blir ferdig i løpet av en halvtime.

Har du en god chiliolje, eller hvitløksolje å ringle over blomkålpolentaen når du serverer, er det selvsagt ikke feil. Samt noen drag med pepperkvernen. Men det aller viktigste er at du ikke knusler med soppen. Stek nok!
Øs opp i dype skåler, legg sopp på toppen. Knus grønnkål over i siste liten før du serverer, eller la alle forsyne seg med sine egne grønne blader!
PS. Er dere storspisere foreslår jeg å sette en kurv med brød på bordet som et lite tillegg.
Oppskrift blomkålpolenta til 3- 4 pers
1 hel blomkål
1 boks kikerter
1 buljongterning
1 kaffekopp revet parmesan om du har
Kutt blomkålen i biter, hell over en boks godt skylte kikerter, legg i buljong og dekk såvidt med vann. La det hele koke til det er mørt, og mos med en stavmikser eller liknende til en jevn mos. Bland i parmesan om du har.
Om du vil ha i litt urter er det fritt frem, dette er en grunnoppskrift. Jeg har mye timian fra hytta, så her blir det timian i alt for tiden!
Oppskrift grønnkålchips
Riv grønnkålblader i biter som store potetchips, gjerne litt større, men ikke mindre. Den grove stilken skal du ikke bruke.
Ha bitene i en bolle og hell over litt olivenolje, og masser med hendene til bladene er myke og medgjørlige.
Legg utover et bakepapir på en stekeplate. Bruk gjerne flere brett, de bør ikke ligge oppå hverandre.
Strø litt salt over og stek på 100 grader i et kvarters tid. Du kan gjerne steke flere brett om du har varmluftsovn.
De er ferdige når de knuser mellom fingrene dine.
PS. Det er bedre å sette varmen litt ned og la de stå litt lengre i ovnen enn å sette varmen opp. De er ikke så gode om de blir brune i kantene.